TARINA

Raja sai alkunsa kahden syrjäytymisvaarassa olleen työttömän nuoren ajatuksesta työllistää itse itsensä musiikin parissa luovalla alalla.

 

Alkuperäinen ajatus syntyi bussimatkalla Lahdesta Tampereelle vuonna 2011. Ideana oli perustaa äänitysstudio, joka työllistäisi nuoria

ihmisiä musiikin ja muun luovan tekemisen parissa. Sinnikkään unelmoimisen ja onnekkaiden sattumien ansiosta toiminnalle löytyi ensimmäiset tilat vuonna 2012. Yli sata vuotta vanhan puutalon pääty remontoitiin äänitysstudioksi DIY-asenteella lähes kokonaan uusiomateriaaleista.

Vaikka resurssit olivat vähäiset, Raja sai silti paikan jossa päästä alkuun. Studion nimi juontaa juurensa Pispalaan, sillä rakennus sijaitsi kirjaimellisesti Tampereen vanhalla rajalla.

 

Raja Records haki suuntaansa vuosina 2012-2014 ja mukaan päätyi ajan saatossa lisää nuoria.

Monia yhdisti omakohtaiset kokemukset syrjäytymisestä ja turhautuminen työttömyyteen. Raja oli keino kanavoida tekemisen halu ja turhautuminen johonkin rakentavaan.

Äänitysstudion ympärille kehittynyt meininki alkoi vetää lahjakkaita tekijöitä puoleensa ja toiminta kehittyi entisestään.

 

Alkuvuosien jälkeen Raja Records muutti Kaarilaan uusiin tiloihin Space Junk Studion kanssa.

Samoihin aikoihin porukan osaaminen alkoi laajentua musiikista myös mediatuotantoon – kiitos luovan kokeilunhalun, satunnaisten kohtaamisten ja Voionmaan opiston. Äänitysstudion ohelle kehittyi kahdeksanhenkinen musiikki- ja mediatuotantoon keskittyvä osuuskunta Raja Tuotanto.

 

Raja yhdistyy hämmentävästi myös bändiin nimeltä Raja Crew. Kyseisen yhtyeen jäsenet olivat perustamassa Raja Recordsia sen ensimetreillä. Bändi hajosi vuonna 2017, mutta Rajan toiminta jatkuu aktiivisena siitä huolimatta.

 

Nykyään Raja antaa lahjakkaille tekijöille mahdollisuuden toimia projektiluontoisesti musiikin, median, kulttuurin ja luovan sisällöntuotannon parissa. Rajan porukkaa yhdistää itseoppineisuus, taiteellinen kunnianhimo ja halu vaikuttaa ihmisiin luovalla tarinankerronnalla. Raja kyseenalaistaa vanhentuneet tekemisen tavat ja todistaa olemassaolollaan, että mahdottomaltakin kuulostavat ideat voivat konkretisoitua johonkin suurempaan, jos vain uskaltaa unelmoida ääneen ja uskoa omaan juttuunsa. Tänä päivänä Raja tarjoaa työllistymisen mahdollisuuksia freelancereille ja toimii luovana verkostona tekijöiden välillä.

 

Vastaava tuottaja

Jan Huhtanen

jan@rajatuotanto.com

Ohjaaja

Vilma Rimpelä

vilma@rajatuotanto.com

Tuottaja

Atro Lamppu

atro@rajatuotanto.com

Raja Records & Raja Productions | info@rajatuotanto.com

 

Tammelan puistokatu 30 - 32 C 54

33100, TAMPERE

Y-tunnus: 24739571

Raja Records & Raja Productions | info@rajatuotanto.com

 

Tammelan puistokatu 30 - 32 C 54

33100, TAMPERE

Y-tunnus: 24739571